ГоловнаСвіт

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів бойову зброю

Один протестувальник у критичному стані.

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів бойову зброю
Фото: hongkongfp

Сьогодні, 11 листопада, поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів бойову зброю, в результаті чого один протестувальник у критичному стані. Про це повідомляє Hong Kong Free Press.

"Близько 7:15 ранку поліцейський намагався наздогнати кількох чоловіків у масках, перш ніж він витягнув службовий пістолет і націлив його на них, про що свідчить пряма трансляція Cupid Producer. Потім він схопив протестувальника в білому і зблизька вистрілив в іншого демонстранта в чорному", - наголошено в повідомленні.

Після цього з'явився ще один одягнений у чорне протестувальник, який спробував вихопити пістолет в офіцера. Поліцейський вистрілив ще двічі.

Пізніше стало відомо, що поранення отримали двоє людей, один із яких у критичному стані. 21-річний протестувальник отримав тяжке вогнепальне поранення нирки і печінки, його екстрено прооперували.

Уряд Гонконгу підтвердив, що офіцер вистрілив в одного чоловіка, але спростував звинувачення, що старші поліцейські наказали офіцерам "нерозумно" використовувати вогнепальну зброю під час операцій у понеділок.

За словами свідків, через деякий час у тому самому районі, де був поранений протестувальник, поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів.

Нагадаємо, протести тривають у Гонконгу на тлі тривожних новин про стан міської економіки. 31 жовтня влада міста повідомила, що Гонконг уперше за останні десять років увійшов у технічну рецесію.

Про застосування бойової зброї проти демонстрантів уперше повідомляли 29 вересня. Однак тоді поліцейські стріляли лише в повітря. Того ж дня поліція використовувала для розгону акцій протесту гумові кулі і водомети. Про травми серед демонстрантів чи поліцейських тоді не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram