ГоловнаСвіт

Звільнений Трампом радник Болтон видасть мемуари

Болтон може розкрити подробиці своєї роботи в адміністрації Трампа.

Звільнений Трампом радник Болтон видасть мемуари
Справа-налево: Президент США Дональд Трамп, советник по нацбезопасности Джон Болтон и государственный секретарь США Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, якого Дональд Трамп звільнив у вересні, збирається видати книгу.

За даними джерел Associated Press, видавництво Simon&Schuster погодилося заплатити за неї близько 2 млн доларів. У 2007 році в одному з дочірніх видавництв Simon&Schuster вийшла книга Болтона "Капітуляція - не вибір" (Surrender Is Not an Option).

Інтереси колишнього радника Трампа представляла літературна агенція Javelin, клієнтами якої також є колишній директор ФБР Джеймс Комі і анонімний автор книги "Попередження", який працює в Білому домі і в 2018 році розповів про "рух опору" Трампу з числа співробітників його власної адміністрації.

Близькі до Болтона джерела ще в минулому місяці повідомляли, що він планує видати книгу, в якій докладно розповість, як він працював в адміністрації президента Америки. За інформацією видання Axios, це викликало стурбованість у Білому домі.

Болтон пішов у відставку 10 вересня за рішенням Трампа. Президент США пояснив своє рішення тим, що йому не подобалися багато пропозицій радника.

У 2001-2005 роках Болтон займав пост заступника держсекретаря з контролю за озброєннями і міжнародної безпеки при Джорджі Буші-молодшому. У 2018-2019 роках був радником з національної безпеки Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram