ГоловнаСвіт

Відомий в РФ історик вбив і розчленував свою студентку

Соколова витягли з річки, коли він намагався втопити частини її тіла.

Відомий в РФ історик вбив і розчленував свою студентку
Олег Соколов
Фото: ru.wikipedia.org

У Санкт-Петербурзі затримали відомого в Росії історика, доцента Санкт-Петербурзького державного університету Олега Соколова, який підозрюється у жорстокому вбивстві. Про це повідомили в міському управлінні СКР, пише "Интерфакс".

"Вранці 9 листопада навпроти одного з будинків на набережній річки Мойка з води витягнули чоловіка 1956 року народження. Він був у стані алкогольного сп'яніння, а в його рюкзаку опинилися дві відчленовані жіночі руки, а також травматичний пістолет. Чоловіка відправили до лікарні з переохолодженням", - йдеться на сайті Слідкому РФ.

У квартирі вченого провели обшук і знайшли обезголовлене жіноче тіло і пилу. Після цього Соколов зізнався у вбивстві дівчини.

За даними "Интерфаксу", жертвою вбивства стала колишня студентка Соколова, з якою він жив. За словами анонімного інформованого джерела агентства, дівчина була 1995 року народження.

Олег Соколов - доцент кафедри історії Нового та новітнього часу істфаку СПбДУ, кандидат історичних наук. Він викладав також у паризькому університеті Сорбонна. За інформацією ЗМІ, доцент СПбДУ Олег Соколов є "одним з основоположників військово-історичної реконструкції в Росії", нагороджений французьким орденом Почесного легіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram