ГоловнаСвіт

Північна Корея назвала прем'єра Японії "ідіотом і лиходієм"

Сіндзо Абе засудив чергові запуски північнокорейських ракет у напрямку Японського моря.

Північна Корея назвала прем'єра Японії "ідіотом і лиходієм"
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Північна Корея назвала прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе "ідіотом і лиходієм", який не повинен навіть мріяти ступити в Пхеньян, у відповідь на його критику чергових запусків північнокорейських ракет у напрямку Японського моря.

Про це повідомляє Reuters.

Протягом Східно-Азійського саміту Абе засудив запуск "надвеликих реактивних пускових установок", але висловив готовність зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином "без будь-яких умов", щоб вирішити проблему з викраденням громадян Японії.

"Абе - ідіот і лиходій, оскільки він метушиться, немов ядерна бомба була скинута на землю Японії", - сказав посол КНДР Сон Іль Хо про нормалізацію відносин з Токіо.

У 2002 році Північна Корея визнала, що її агенти викрали 13 японців із 1960-х по 1980-ті роки. Японія заявляє, що 17 її громадян були викрадені і тільки п'ятеро з них повернулися на батьківщину.

Колишній прем'єр-міністр Японії Дзюн'їтіро Коїдзумі відвідав Пхеньян у 2002 році і зустрівся з батьком нинішнього північнокорейського лідера Кім Чен Іром. Саме під час цього історичного візиту північнокорейський лідер визнав факт викрадення японців і перепросив за "огидні вчинки" спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram