ГоловнаСвіт

Глава МЗС Німеччини: "Я не думаю, що мозок НАТО мертвий"

"Ми вдячні США за той внесок, який вони роблять у розвиток безпеки Німеччини та Європи загалом".

Глава МЗС Німеччини: "Я не думаю, що мозок НАТО мертвий"
Хайко Маас
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що європейські країни більше не можуть розраховувати на США в захисті союзників із НАТО, а "те, що ми зараз переживаємо, - це смерть мозку НАТО".

Про це Маас заявив на зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео в Лейпцигу.

"Я не думаю, що мозок НАТО мертвий. Я твердо вірю в міжнародну співпрацю. Адже країни Альянсу постійно стикаються з глобальними викликами. А НАТО - це той альянс, в якому ми працюємо разом над питаннями і викликами у сфері безпеки. Наше головне завдання - гарантувати безпеку. У цьому і полягає суть НАТО", - наголосив міністр

"Саме тому ми і вдячні США за той внесок, який вони роблять у розвиток безпеки Німеччини і Європи загалом. Разом ми повинні дійти до того, що наш союз продовжить співпрацювати перед тими викликами, з якими ми зіткнулися", - додав Маас.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що не вірить у положення ст. 5 Статуту НАТО щодо колективної оборони, згідно з яким напад на одного союзника Альянсу розглядається як напад на всіх членів. Він також заявив ,що "мозок НАТО мертвий", а Європу він закликав "прокинутися".

Зазначимо, що президент США Дональд Трамп раніше критикував Німеччину за низькі витрати на фінансування НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram