ГоловнаСвіт

Трамп просив генпрокурора зібрати пресконференцію, щоб назвати його розмову із Зеленським законною, - ЗМІ

Генпрокурор Барр відкинув це прохання, проте відносини політиків не погіршилися після цього.

Трамп просив генпрокурора зібрати пресконференцію, щоб назвати його розмову із Зеленським законною, - ЗМІ
Дональд Трамп и генпрокурор Уильям Барр
Фото: washingtonpost

Дональд Трамп просив генпрокурора Вільяма Барра зібрати пресконференцію і заявити, що американський президент не порушував ніяких законів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським. Про це пише The Washington Post.

"Президент США Дональд Трамп звертався до генерального прокурора Вільяма Барра з проханням заявити на пресконференції, що Трамп не порушив жодних законів під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським. Запит у міністерство юстиції Штатів надійшов приблизно 25 вересня, після оприлюднення стенограми розмови президентів", - зазначає видання.

Відзначають, що генпрокурор Барр відкинув таке прохання Трампа. Незважаючи на це, близькі до Білого дому джерела кажуть, що між Барром і Трампом збереглися хороші стосунки. Один з інформаторів ресурсу зазначив, що Трамп публічно і в приватному порядку хвалив генерального прокурора за виконану ним роботу на службі.

Нагадаємо, в Штатах назвали ім'я ймовірного інформатора, із заяви якого почався скандал навколо телефонної розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським. Інформатором є Ерік Чарамелла, який працює аналітиком у Центральному розвідувальному управлінні США.

Крім того, комітети Палати представників Конгресу США, які проводять розслідування у рамках процедури імпічменту, оприлюднили стенограму показів тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора від 22 жовтня.

У свідченнях Тейлор заявляв, що чітко зрозумів, що оборонна допомога не надійде, поки президент України не гарантує, що візьметься за розслідування проти Байдена. Ба більше, він зазначив, що росіяни звертають увагу на те, скільки підтримки американці планують надати українцям і тиснуть на Україну. За його словами, якби Україна погодилася на умови Трампа, це розв'язало б Росії руки, а Тейлор пішов з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram