ГоловнаСвіт

Демократична партія здобула важливі перемоги на проміжних виборах у США

Кандидат від республіканців програв у штаті, який 2016 року підтримав Трампа.

Демократична партія здобула важливі перемоги на проміжних виборах у США
Фото: EPA/UPG

Демократична партія США за підсумками проміжних виборів уперше більш ніж за 20 років отримала повний контроль над законодавчим органом у Вірджинії, а її кандидат на посаду губернатора Кентуккі заявив про свою перемогу.

Про це пише "Голос Америки".

Остаточні результати виборів губернатора Кентуккі, де республіканці мали стійку підтримку, поки що незрозумілі через близькі показники кандидатів, незважаючи на зусилля, яких президент США Дональд Трамп доклав останньої миті.

Демократ Енді Бешир оголосив про свою перемогу на виборах над чинним губернатором Меттом Бевіном, але Бевін іще не визнав своєї поразки.

Після того як 100 відсотків округів підбили підсумки виборів, Бешир випереджає Бевіна на 4658 голосів із понад 1,4 мільйона підрахованих бюлетенів.

За рік до президентських виборів результати голосування стали попереджувальним сигналом для обох партій.

Виборці в приміських районах Кентуккі і Вірджинії підтримали демократів, і якщо тенденція збережеться, це може стати перешкодою для Трампа на шляху до переобрання.

Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться 2020 року. Суперник Трампа від Демократичної партії поки що не визначився, найбільш імовірними кандидатами вважають колишнього віцепрезидента Джо Байдена і сенаторів Елізабет Воррен та Берні Сандерса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram