ГоловнаСвіт

Болгарія готує ноту протесту Франції у зв'язку з висловлюванням Макрона

Президент Франції заявив, що віддасть перевагу легальним мігрантам з Африки, а не "нелегальним українським або болгарським бандам".

Болгарія готує ноту протесту Франції у зв'язку з висловлюванням Макрона
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Болгарії Катерина Захарієва доручила внести ноту протесту в МЗС Франції в  зв'язку з висловлюванням президента Еммануеля Макрона з приводу мігрантівв. Про це повідомляє Європравда з посиланням на БГНЕС.

МЗС Болгарії також викликало в понеділок посла Франції Флоранс Робін для пояснень про "українські і болгарські банди", про яких Макрон говорив в інтерв'ю газеті Valeurs Actuelles.

Раніше Міністерство закордонних справ України також запросило посла Франції для надання пояснень з приводу висловлювань Макрона.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон, висловлюючись в інтерв'ю консервативному правому тижневику Valeurs Actuelles про проблему незаконної міграції, згадав про українських нелегалів.

"Я вважаю за краще легальних іммігрантів з Гвінеї або Кот-д'Івуару (...) замість нелегальних українських або болгарських банд", - сказав президент Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram