ГоловнаСвіт

Загиблі мігранти, яких виявили у вантажівці біля Лондона, були не китайцями, а в'єтнамцями

Походження жертв підтвердила поліція.

Загиблі мігранти, яких виявили у вантажівці біля Лондона, були не китайцями, а в'єтнамцями
Фото: EPA/UPG

39 загиблих мігрантів, тіла яких виявили у вантажівці в Великобританії, були громадянами В'єтнаму, а не китайцями, як вважали досі. Про це повідомила поліція графства Ессекс.

"Зараз ми впевнені, що загиблі були громадянами В'єтнаму, ми зв'язалися з в'єтнамським урядом. Ми також зв'язалися безпосередньо з сім'ями у В'єтнамі і Великобританії, ми вважаємо, що знайшли сім'ї тих, чий шлях завершився трагедією на нашій землі", - йдеться в заяві поліції.

У той же час правоохоронці додали, що поки не можуть назвати імен жертв, оскільки для цього необхідно офіційну заяву головного коронера Великобританії.

Нагадаємо, 23 жовтня близько Лондона виявили вантажівку з 39 тілами. Люди перебували в рефрижераторі і, швидше за все, замерзли насмерть. Виявилося, що вантажівка належить ірландській компанії Global Trailer Rentals Ltd (GTR). Спочатку вважали, що загиблі були громадянами Китаю.

Поліція заарештувала 23-річного водія вантажівки Мо Робінсона. Йому пред'явлено 41 звинувачення, включаючи 39 звинувачень у ненавмисному вбивстві, змові з метою торгівлі людьми і змові з метою сприяння нелегальній міграції.

Пізніше поліція затримала ще двох підозрюваних: 38-річного чоловіка і жінку з міста Уоррінгтон. Їх заарештували за підозрою в змові з метою нелегального ввезення та торгівлі людьми та ненавмисному вбивстві 39 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram