ГоловнаСвіт

Латвія заборонила в'їзд у країну російському співакові Лепсу

У лютому в артиста запланований концерт у Ризі.

Латвія заборонила в'їзд у країну російському співакові Лепсу
Григорий Лепс
Фото: www.bimru.r

Латвія внесла російського співака Григорія Лепса у чорний список, йому заборонений в'їзд у країну.

Про це повідомив глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич, передає "Delfi".

Рішення було ухвалено на підставі оцінки органів безпеки та Закону про імміграцію. Лепсу заборонено в'їжджати на територію Латвії на невизначений час.

У лютому в Лепса запланований концерт у Ризі.

Раніше міністр юстиції Яніс Борданс розкритикував міністра внутрішніх справ Сандіса Гіргенса за те, що він не включив Лепса у чорний список, а навпаки, відвідав його концерт в Юрмалі.

Нагадаємо, на початку травня інформагентство BNS повідомило, що Лепсу заборонений в'їзд у сусідню Литву через імовірні зв'язки з російським криміналітетом. Також у в'їзді в країну музиканту відмовляв Ізраїль і Великобританія.

З 2013 року Лепс перебуває в "чорному" списку Мінфіну США за підозрою у зв'язках з одним з російських злочинних угруповань. Мінфін стверджує, що Григорій Лепсверідзе пов'язаний зі злочинним синдикатом "Братське коло". На думку американських слідчих, Лепс міг бути кур'єром у цій мафіозній структурі. "Братське коло" вважалося злочинною мережею, яка створена на пострадянському просторі і діє в Європі, на Близькому Сході, Африці та Латинській Америці. Профілем діяльності угруповання слідчі назвали відмивання грошей і торгівлю наркотиками.

Лепс також входить у "чорний список" і в Україні. У червні 2014 року він, говорячи про війну РФ і України та про анексію Криму, заявив, що вважає правильним все, що робить Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram