ГоловнаСвіт

Туреччина передала РФ 18 полонених із Вільної сирійської армії

За даними ЗМІ РФ, сирійці потрапили в полон після бою на північному заході в провінції Хасекі.

Туреччина передала РФ 18 полонених із Вільної сирійської армії
т
Фото: EPA/UPG

Туреччина передала Росії 18 осіб зі складу Вільної сирійської армії, полонених 29 жовтня. Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини у твітері.

"18 осіб, затриманих під час проведення пошуково-розшукових/розвідувальних/охоронних заходів на південному сході міста Расулайн 29 жовтня, були передані в результаті координації дій з уповноваженими від Російської Федерації", - сказано в заяві.

За даними ЗМІ РФ, сирійці потрапили в полон після бою на північному заході Таль-Тамра в провінції Хасекі. Передача полонених відбулася в районі прикордонного переходу Дербассія на турецько-сирійському кордоні. Після передачі їх відправлять у район Камишли.

Нагадаємо, Туреччина почала військову операцію на території Сирії проти сил самооборони сирійських курдів 9 жовтня. За даними ООН, через операцію 130 тис. людей стали біженцями.

На початку жовтня президент США Дональд Трамп де-факто дав зелене світло турецькому наступу, що спровокувало різку критику не тільки з боку демократів, а й республіканців. У курдських загонах народної самооборони (YPG) назвали поведінку США "ударом у спину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram