ГоловнаСвіт

Палата представників США проголосувала за формальний початок імпічменту Трампа

Резолюція передбачає проведення публічних слухань та оприлюднення стенограм з закритих засідань.

Палата представників США проголосувала за формальний початок імпічменту Трампа
Фото: EPA/UPG

Палата представників США прийняла резолюцію, що формалізує розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Відзначається, що резолюція прийнята 232 голосами проти 196.

Це голосування було першою офіційною перевіркою популярності розслідування, яке почалося 24 вересня. Для прийняття резолюції демократам, які займають 224 місця з 435, потрібно набрати просту більшість голосів.

Резолюція передбачає проведення публічних слухань та оприлюднення стенограм з закритих засідань, а також визначає, які права мають республіканці і сам президент Трамп для участі в подальших етапах процесу. Республіканці звинувачують демократів в обмеженні прав президента і висловлюють обурення з приводу закритого характеру розслідування.

Конституція дає Палаті представників широкі повноваження в плані установки правил розслідувань з питання імпічменту, і демократи наполягають, що дотримуються чинних правил. Вони пообіцяли провести низку відкритих слухань в рамках розслідування.

Нагадаємо, у вересні в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на президента Зеленського, щоб в Україні відкрили розслідування дій Байденів, і погрожував відкликати надання Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США 24 вересня почала розслідування в рамках імпічменту президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram