ГоловнаСвіт

Facebook заблокував три російські "фабрики тролів", що діють проти Африки

Фабрики були націлені на Мадагаскар, Мозамбік і Центральноафриканську республіку.

Facebook заблокував три російські "фабрики тролів", що діють проти Африки
Фото: EPA/UPG

Корпорація Facebook видалила три мережі ботів, пов'язані з "фабрикою тролів" поплічника Путіна Євгенія Пригожина, активність яких була спрямована проти країн Африки. Про це повідомив керівник напрямку з питань кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер.

"Сьогодні ми видалили три мережі акаунтів, а також сторінки і групи в Facebook і Instagram через причетність до іноземного втручання, яке координувалося неавтентичною поведінкою з боку іноземного актора. Вони були створені Росією і націлені на Мадагаскар, Мозамбік, Центральноафриканську республіку, Демократичну Республіку Конго, Кот-д'Івуар, Камерун, Судан і Лівію", - сказано в повідомленні.

Ці мережі вводили користувачів в оману щодо того, чим вони насправді займалися.

"І хоча люди, які стояли за цими обліковими записами, намагалися приховати свою приналежність, наше розслідування встановило зв'язок цієї кампанії з особами з кола російського фінансиста Євгенія Пригожина, проти якого висувало звинувачення міністерство юстиції США", - зазначив Глейхер. Він також повідомив, що компанія поділилася інформацією про результати розслідування з правоохоронними органами та партнерами.

"Ми постійно працюємо над виявленням і припиненням подібної діяльності, оскільки не хочемо, щоб наші служби використовували для маніпулювання людьми", - додав представник Facebook.

Нагадаємо, 22 вересня Facebook видалила низку облікових записів у сервісі Instagram, які походять з РФ, проте їх користувачі видають себе за американців, посилюючи ворожнечу перед президентськими виборами в США.

В Еквадорі також припустили, що до закликів до протестів може бути причетна Росія. Для заяв проти уряду в соцмережах використовувалися IP-адреси з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram