ГоловнаСвіт

Північна Корея встановила крайній термін для переговорів про денуклеаризацію

У КНДР заявили, що їх дружба з США триватиме до кінця 2019 року.

Північна Корея встановила крайній термін для переговорів про денуклеаризацію
Фото: EPA/UPG

США допустять помилку, якщо проігнорують крайній термін для переговорів з Північною Кореєю про денуклеаризацію. Таку заяву від імені високопоставленого представника КНДР Кім Ен Чхоля північнокорейське державне новинне агентство KCNA поширило в суботу, 26 жовтня, передає DW.

Пхеньян встановив як кінець терміну 2019 рік.

За словами Кім Ен Чхоля, тоді ж завершаться і "тісні особисті відносини" президента США Дональда Трампа з головою Держради КНДР Кім Чен Ином, якщо Вашингтон не вживе необхідних заходів.

"Бувають вічні вороги, але не буває вічних друзів", - йдеться в заяві представника Північної Кореї.

Вашингтон надає "хитрий і жорстокий" тиск на Пхеньян, стверджує Кім Ен Чхоль. За його словами, США не приділяють уваги закликам північнокорейської сторони до нового підходу у вирішенні проблеми денуклеаризації.

Нагадаємо, в квітні 2018 року керівництво КНДР оголосило про припинення ядерних випробувань і міжконтинентальних ракет.

На першій зустрічі президента США і північнокорейського лідера 12 червня 2018 року в Сінгапурі був підписаний спільний документ, який зобов'язує КНДР до повної денуклеаризації, але не містить конкретних кроків з досягнення цієї мети.

Друга зустріч Трампа і Кіма в кінці лютого 2019 року в Ханої закінчилася без досягнення будь-яких домовленостей з питання ядерної програми Північної Кореї.

У червні державні лідери домовилися про відновлення контактів на робочому рівні. У жовтні робочі делегації США і КНДР провели переговори в Стокгольмі. Після їх закінчення північнокорейська сторона заявила про провал зустрічі і висловила розчарування США. При цьому Держдепартамент Сполучених Штатів назвав переговори хорошими і наголосив на необхідності часу і терпіння для пошуку рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram