ГоловнаСвіт

Американські ЗМІ повідомили про ліквідацію ватажка ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді

Повідомлення про його загибель з'являлися і раніше, але цього разу це може бути правда.

Американські ЗМІ повідомили про ліквідацію ватажка ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді

Американські військові в суботу провели успішну військову операцію в сирійській провінції Ідліб, метою якої був ватажок терористичної операції ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді.

Першим про загибель терориста повідомив Newsweek. Інформація також підтверджується джерелами інших американських видань, наприклад, CNN.

ЗМІ повідомляють, що під час рейду аль-Багдаді підірвав себе поясом смертника. Те ж виконали дві дружини терориста, які перебували з ним. Офіційного підтвердження його загибелі поки не було, оскільки для підтвердження особи загиблого потрібно провести аналіз ДНК і біометричне тестування.

При цьому представник Білого дому Хоган Гідлі оголосив, що вранці в неділю (о 15:00 за київським часом) президент Дональд Трамп зробить "важливу заяву". За даними CNN, вона буде стосуватися зовнішньої політики.

Місце, в якому знайшли аль-Багдаді, після цього знищили ударом з повітря, щоб воно не перетворилося на місце поклоніння терористові.

Аль-Багдаді ховається ось уже п'ять років. Його не бачили з того часу, як в 2014 році він виступив в мечеті іракського міста Мосул, щоб оголосити самопроголошений "халіфат" в Сирії і Іраку. З того часу неодноразово з'являлися повідомлення про те, що він поранений або навіть убитий.

Однак у квітні 2019 року аль-Багдаді - цілком здоровий і дієздатний - з'явився в пропагандистському відео ІДІЛ. Оглядачі заявили, що мета цього відео - показати, що ватажок організації живий і на волі, незважаючи на розгром в Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram