ГоловнаСвіт

Республіканці зірвали надання показань представниці Пентагону щодо імпічменту Трампа

Лора Купер не дала свідчень.

Республіканці зірвали надання показань представниці Пентагону щодо імпічменту Трампа
Лора Купер
Фото: скрин youtube.com

У Конгресі США зірвали виступ високопоставленої представниці Пентагону Лори Купер, яка повинна була дати свідчення трьом комітетам Палати представників у справі про можливий імпічмент Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, республіканці увірвалися в кімнату для слухань, де представниця Пентагону Лора Купер повинна була за закритими дверима дати свідчення в рамках проведеного демократами розслідування.

За словами свідків, виникла бійка і на місце була викликана поліція Капітолію, щоб очистити кімнату, і навести порядок. Помічник одного з конгресменів сказав, що республіканці принесли мобільні телефони в кімнату, хоча це строго заборонено.

"Вони схвильовані. Вони намагаються зупинити це розслідування. Вони не хочуть чути сьогодні свідчення від свідка Купер. Вони знають, що буде надано більше фактів, які є абсолютно убивчими для президента Сполучених Штатів", - заявив представник Демократичної партії Тед Ліу.

Представник Демократичної партії Стівен Лінч, якому дозволено бути присутнім на свідченнях в ролі члена Комітету з нагляду Палати представників, сказав, що Купер сьогодні не давав свідчень.

Помічник Палати представників сказав, що судовий розгляд, пов'язаний з імпічментом, було тимчасово призупинено.

Представник Демократичної партії Джеррі Конноллі сказав, що деякі республіканці кричали в кімнаті.

До того, як конгресмени спробували увірватися до зали засідань, перед журналістами з'явилися десятки республіканців з Палати представників, деякі з яких засудили процес імпічменту. Вони скаржилися на те, що свідчення беруться в приватному порядку, а не на громадських слуханнях, і що Палата представників, що не проводила голосування, офіційно дає дозвіл провести розслідування.

"Це обман, і настав час його припинити", - сказав конгресмен-республіканець Марк Уокер.

Республіканець Метт Гетц, відвертий прихильник Трампа, який керував діями колег з партії в середу, намагався потрапити в зал засідань на минулому тижні, але його не пустили, тому що він не був членом жодного з трьох комітетів, які ведуть розслідування.

Напередодні тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України публічне оголошення президента Зеленського про розслідування щодо компанії Burisma.

Раніше у справі про імпічмент Трампа конгресмени заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Хілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram