ГоловнаСвіт

Біля Лондона знайшли вантажівку із 39 трупами (оновлено)

Фура була зареєстрована в Болгарії, але прибула з Бельгії.

Біля Лондона знайшли вантажівку із 39 трупами (оновлено)
Фото: essex.police.uk

У графстві Ессекс на сході Великобританії знайшли фуру з 39 тілами всередині. Машина була припаркована в промисловій зоні міста Грейс, розташованого поруч із Лондоном.

Як повідомляє BBC із посиланням на поліцію Ессекса, водія фури - 25-річного ірландця - заарештовано за підозрою в убивстві. Про загиблих наразі відомо лише те, що це 38 дорослих і один підліток. Офіцер місцевого департаменту поліції Ендрю Марінер попередив, що встановлення осіб жертв може зайняти багато часу.

Встановлено, що фура прибула з Болгарії, вона в'їхала на територію Великобританії в неділю.

Поліція наразі не висувала версій події, але представник регіону в парламенті Джекі Дойл-Прайс у твітері прокоментувала новину словами про торгівлю людьми.

Оновлення. Поліція встановила, що фура не прибула, а була зареєстрована в Болгарії, передає ВВС. Сам контейнер прибув з бельгійського порту Зебрюгге в Пурфліт (порт на Темзі) в адміністративному окрузі Таррок близько 00:30 за місцевим часом.

За відомостями поліції, з порту контейнер був переправлений на іншій вантажівці, що приїхала з Північної Ірландії, в промзону, де і виявили тіла загиблих.

Затриманого водія, як повідомляється, звуть Мо Робінсон, він з північноірландського міста Портадаун. Поки не ясно, який стосунок він має до загибелі людей.

Затриманого водія звати Мо Робінсон, він з міста Портадаун
Фото: Facebook
Затриманого водія звати Мо Робінсон, він з міста Портадаун

Поки інформації про походження загиблих немає.

За словами прем'єр-міністра Бойка Борисова, Болгарія не має відношення до події в Британії, крім того, що фура зареєстрована в цій країні, повідомляє Рейтер.

Нагадаємо, 2015 року схожий випадок стався в Австрії. Тоді всередині покинутої вантажівки знайшли тіла 59 чоловіків, восьми жінок і чотирьох дітей з Сирії, Іраку та Афганістану. У їх смерті визнали винними трьох уродженців Болгарії і одного афганця, вони отримали 25 років позбавлення волі за рішенням угорського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram