ГоловнаСвіт

Голова посольства США в Україні дасть свідчення у справі про імпічмент Трампа

Вільям Тейлор вважається ключовим свідком тиску на Україну.

Голова посольства США в Україні дасть свідчення у справі про імпічмент Трампа
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у вівторок даватиме свідчення трьом комітетам Палати представників США в рамках розслідування у справі про імпічмент Дональда Трампа.

Про це пише CNN.

Американський дипломат був одним із фігурантів листування з послом США в ЄС Гордоном Сондлендом і спецпредставником з питань України Куртом Волкером. Тейлор вказував своїм співрозмовникам, що вважає "безумством відмовляти в допомозі щодо безпеки заради послуги в політичній боротьбі".

Тейлора вважають головним свідком у справі про імпічмент.

Раніше конгресмени заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Хілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента.

Нагадаємо, що демократи з Палати представників восени 2019 року розпочали процедуру імпічменту щодо президента США Дональда Трампа. На такий крок вони пішли, дізнавшись зі ЗМІ, що Трамп під час літньої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським тиснув на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Демократи вважають, що Трамп зловживав повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram