ГоловнаСвіт

На виборах у Канаді перемагає партія Трюдо

На цей момент ліберали отримують 133 мандати, консерватори - 111.

На виборах у Канаді перемагає партія Трюдо

Ліберальна партія прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо зберегла владу, проте втратила більшість у парламенті. Про це повідомляє BBC. 

Незважаючи на те, що Ліберальна партія отримала владу, інші партії парламенту також будуть приймати закони, а Трюдо буде змушений залишитися посаді прем'єр-міністра.

Як повідомляє "Укрінформ", підрахунок голосів завершився вже на 292 виборчих округах. На цей момент ліберали отримують 133 мандати, Консервативна партія - 111, Блок Квебеку, який виступає за суверенітет провінції Квебек, отримав 29 мандатів, Нова демократична партія - 13, "Зелені" - 3.

Для одноосібного формування уряду будь-якій партії необхідно отримати не менш ніж 170 мандатів. Якщо жодна політсила не зможе подолати цей бар'єр, то партіям доведеться створювати коаліцію для прийняття важливих рішень, у тому числі призначення прем'єр-міністра.

BBC відзначає, що популярність Трюдо зменшилася. Прем'єр прийшов до влади у 2015 році, після того як ліберали отримали більшість у парламенті. Трюдо акцентував увагу на "реальних змінах" і на численних прогресивних обіцянках. Через чотири роки Трюдо почали критикувати через те, що він виконав не всі свої обіцянки. Крім того, його екологічна репутація була підірвана через підтримку проєкту розширення нафтопроводу "Транс Маунтін".

Незважаючи на це, у лібералів може не бути своєї більшості, але вони на шляху до цього. "Згідно з прогнозами на цей момент, перегони між лібералами і консерваторами не такі ймовірні, як свідчили деякі опитування", - зазначає BBC.

Нагадаємо, Джастін Трюдо розпустив парламент і оголосив старт виборчої кампанії 11 вересня.

Раніше повідомляли, що впродовж наступних шести років Канада виділить Україні $45 мільйонів на реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram