ГоловнаСвіт

Виведених з Сирії американських солдатів перекинуть в Ірак

З Іраком вже погодили відправлення на захід країни понад 700 військових.

Виведених з Сирії американських солдатів перекинуть в Ірак
Выведенных из Сирии американских солдат перебросят в Ирак
Фото: americanspecialops.com

Сполучені Штати планують скерувати в Ірак військовослужбовців, яких виводять з Сирії. Про це в неділю повідомив міністр оборони США Марк Еспер, передає агентство Associated Press.

За його словами, з Іраком вже погодили відправлення на захід країни понад 700 військових, які залишають Сирію. Планується, що американські військовослужбовці в Іраку продовжать виконувати операції проти бойовиків Ісламської держави.

"Одна з [місій] допомогти захистити Ірак, а друга - здійснити місію з протидії ІД", - сказав Еспер американським журналістам, що супроводжували його на борту літака під час поїздки на Близький Схід.

Водночас він зазначив, що ситуація може змінитися, але наразі США будуть діяти згідно з оголошеним ним планом. Еспер додав, що виведення американських військ займе тижні, а не дні, і буде безпечним і продуманим.

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився про виведення тисячі американських військовослужбовців з Сирії. Близько 200-300 військових залишаться на базі Ет-Танф у Сирії на кордоні з Іраком.

В Іраку перебувають понад п'ять тисяч американських військовослужбовців в рамках угоди між двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram