ГоловнаСвіт

Росія зняла з поїзда трьох дипломатів США

Співробітники американського посольства намагалися потрапити на територію вибуху біля Сєверодвінська.

Росія зняла з поїзда трьох дипломатів США
Фото: topwar.ru

У Росії трьох співробітників американського посольства зняли з поїзда "Ненокса - Сєверодвінськ" у зв'язку з в'їздом на режимну територію без дозволу.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням інформоване джерело.

Серед дипломатів військово-морський аташе при посольстві США в Росії Кертіс, аташе при посольстві США Арріола, а також американський військовий аташе Данн.

"Оскільки ця територія є режимною, співробітники американського посольства були зняті з поїзда, у їхніх діях вбачаються ознаки адміністративного правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Джерело зазначило, що у знятих з поїзда американців не було документів, що дають дозвіл на в'їзд на режимну територію. Після перевірки документів їх відпустили.

Нагадаємо, вибух, в результаті якого загинуло п'ять вчених і був зареєстрований підвищений рівень радіації, стався 8 серпня. Світові ЗМІ висловлювали припущення, що росіяни могли проводити випробування нової ракети Skyfall (Буревісник), розробку якої раніше анонсував президент РФ Путін.

Через два дні після інформації про інцидент російська державна корпорація "Росатом" підтвердила загибель п'яти і поранення трьох своїх співробітників на військовому полігоні в Архангельській області.

Російська корпорація заявила, що вибух стався під час випробування реактивної рідинної установки під час "робіт, пов'язаних з інженерно-технічним супроводом ізотопних джерел живлення".

Американська розвідка з'ясувала, що причиною вибуху в Архангельській області на півночі Росії, який призвів до витоку радіації, могла стати спроба підняти ракету з ядерним зарядом з дна моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram