ГоловнаСвіт

У зламаній пошті консультанта Путіна виявили "план боротьби з Навальним", - The Insider

У плані була розписана дискредитація його агітреклами в соцмережах і так званий Navalny Leaks.

У зламаній пошті консультанта Путіна виявили "план боротьби з Навальним", - The Insider
Фото: EPA/UPG

У зламаній пошті одного з консультантів адміністрації президента РФ Володимира Путіна - Костянтина Костіна - виявили "план боротьби з Навальним", там були передбачені провокації з пожертвами. Про це повідомляє видання The Insider.

Костянтин Костін у 2011-2012 роках працював в Управлінні внутрішньої політики адміністрації президента РФ, зараз він обслуговує це управління як аналітик. Офіційно Костін називає себе головою організації "Фонд розвитку громадянського суспільства". Його пошту нещодавно зламали і виставили на аукціон.

Telegram-канал Black Mirror, який повідомив про злом і продаж пошти, надав виданню The Insider декілька листів.

В одному з листів, датованому 11 серпня 2017 року, секретарка Костіна надіслала йому відомості про організацію позову проти опозиційного політика Леоніда Волкова, соратника Олексія Навального. Позов було оформлено як заяву обуреного жертводавця коштів.

Позов мотивовано тим, що опозиціонер Олексій Навальний і Волков приховали від жертводавців той факт, що Навальний не має права балотуватися в президенти і гроші збирають на протиправну мету.

15 жовтня в багатьох російських містах проходили обшуки у прихильників Олексія Навального і в регіональних штабах Фонду боротьби з корупцією. За даними слідчого комітету РФ, дії, під час яких правоохоронці вилучали техніку і банківські картки активістів, відбувалися в 30 містах.

Активістів обшукували в рамках "справи про відмивання грошей у ФБК", відкритої в серпні, відразу після масових протестів проти недопуску до виборів у Московську міську думу низки кандидатів від опозиції.

Крім того, "план боротьби з Навальним" враховував дискредитацію його агітації в соцмережах.

Оскільки зараз ступінь інформаційної присутності Навального в соцмережах доволі висока, а під час передвиборної агітації вона буде ще вищою, пропонувалося доведення його агітації до абсурду і дискредитації за допомогою "підтримки" з боку псевдоприхильників Навального. Таким чином, "борці з Навальним" хотіли маргіналізувати підтримку опозиціонера.

План також передбачає запуск так званого Navalny Leaks - сайту з компрометуючою інформацією на політика. Інформація, опублікована на цьому сайті, повинна бути викладена в підкреслено об'єктивному ракурсі.

Нагадаємо, в липні Навального заарештовували на 30 діб за заклики вийти на акцію за допуск незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму.

20 липня політик брав участь в узгодженій акції за допуск незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму на проспекті Сахарова в Москві. Тоді він запропонував провести 27 липня біля будівлі мерії мітинг, якщо опозиційним кандидатам остаточно відмовлять у реєстрації.

У результаті акція відбулася. Кількість затриманих мітингувальників становила 1388 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram