ГоловнаСвіт

Австрійська компанія відключила "Газпрому" компресори через санкції

Устаткування відключили "дистанційно через супутник", і тепер вони "перетворилися просто в металобрухт".

Австрійська компанія відключила "Газпрому" компресори через санкції
Фото: EPA/UPG

У російській компанії "Газпром" заявили про примусове відключення австрійських компресорів LMF. Один з її співробітників повідомив, що компресори відключили "дистанційно через супутник", і тепер вони "перетворилися просто в металобрухт", пише РБК.

Повідомляється, що замість зарубіжних планується закупити мобільні модульні компресорні станції російського виробництва.

У "Газпромі" повідомили, що дві мобільні компресорні станції виробництва LMF були відключені в 2012 році під час дослідних випробувань "на об'єкті дочірнього товариства". У компанії пояснили, що компресорів LMF в "Газпромі" не дуже багато, вони використовуються на мобільних пересувних компресорних установках під час ремонту газопроводів. Такі компресори потрібні, щоб стравлювати газ під час зниження тиску в трубі, не допускаючи його викидів в атмосферу і шкоди природі. Їх вихід з ладу може утруднити швидкий ремонт газопроводів в разі аварій або планового ремонту.

За словами іншого, близького до "Газпрому" співрозмовника агентства, відключити дистанційно компресор і подібне обладнання може з супутника сам його виробник. Не виключено, що обладнання відключили після закінчення термінів сервісного контракту або гарантійних термінів.

Також можливо, що обладнання потрапило під санкції, і виробник не міг продовжувати його обслуговування. За його словами, у "Газпрому" є старі компресори американського і швейцарського виробництва, і ризик їх вимкнення також не виключений.

Як повідомлялося, санкції США торкнулися "Газпрому", банків і оборонної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram