ГоловнаСвіт

130 тис. сирійців стали біженцями через військову операцію Туреччини, - ООН

У регіоні почалися проблеми з постачанням чистої води, лікарні - закриті.

130 тис. сирійців стали біженцями через військову операцію Туреччини, - ООН
130 тыс. сирийцев стали беженцами из-за военной операции Турции
Фото: https://twitter.com/OCHA_Syria

На північному сході Сирії понад 130 тис. осіб були змушені залишити місця свого проживання через настання турецьких військ. Про це 12 жовтня повідомили в Організації Об'єднаних Націй.

Більшість людей жили в сільських районах поблизу прикордонних міст Тель-Абьяд і Рас-ель-Айн, який напередодні захопила турецька армія.

Усього в результаті військового конфлікту в Сирії гуманітарної допомоги потребуватимуть близько 400 тис. осіб, повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань.

Крім того, в регіоні дуже погана ситуація з постачаннями чистої води. Зокрема, проблеми з постачаннями води спостерігаються в таборах для переміщених осіб Аль-Оль і Арешев, де проживають понад 82 тис. осіб.

Державні і приватні лікарні в регіоні були закриті ще 11 жовтня.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію в Сирії. Анкара стверджує, що мета вторгнення - встановлення 30-кілометрової зони безпеки на південь від її сирійського кордону. Там перебувають курдські збройні формування, які Туреччина вважає терористичними.

Туреччина заявляє, що має намір створити на "звільненій" частини Сирії "безпечну зону", куди вона зможе перемістити велику кількість з 3,6 мільйона сирійських біженців, які перебувають зараз на її території.

Країни Заходу засудили операцію. ФРН і Франція зупинили експорт зброї Туреччині, ЄС обговорить можливість збройного ембарго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram