ГоловнаСвіт

Visa, MasterCard і EBay вийшли з проєкту Facebook зі створення криптовалюти

Раніше Libra Association покинула PayPal.

Visa, MasterCard і EBay вийшли з проєкту Facebook зі створення криптовалюти
Фото: infovending.ru

З проєкту Facebook щодо створення власної криптовалюти Libra Association вийшли Visa, MasterCard, Stripe і EBay, передає CNBC з посиланням на заяви компаній.

Співзасновник Libra Девід Маркус подякував Visa і MasterCard за те, що вони протрималися до останньої миті.

"Тиск був сильним, і я поважаю їхнє рішення почекати, поки з'явиться чітка нормативна ясність щодо Libra", - написав він у twitter.

За його словами, говорити про долю криптовалюти ще рано.

"Звичайно, в короткостроковій перспективі це не дуже хороші новини, але в деякому сенсі це звільняє", - додав Маркус.

Водночас у Visa заявили, що компанія займеться подальшою оцінкою проєкту та остаточне рішення ухвалить на основі декількох чинників, включаючи те, чи буде Libra Association відповідати всім необхідним вимогам регуляторів.

Представник Stripe повідомив, що компанія підтримує проєкти, мета яких - зробити онлайн-комерцію більш доступною для всього світу і допустив, що компанія повернеться до роботи з Libra на більш пізніх етапах.

Про те, що Visa, Mastercard та інші партнери переглядають свою участь у Libra, на початку місяця повідомила The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Пізніше стало відомо, що Libra Association покинула PayPal. За даними Bloomberg, таке рішення компанія ухвалила через побоювання, що питання американських регуляторів можуть негативно позначитися на розвитку проєкту.

Libra - криптовалюта, яку Facebook планує запустити в першій половині 2020 року. Соцмережа бачить її як stablecoin, тобто криптовалюту, забезпечену нацвалютами і активами. Цифровий гаманець мають намір інтегрувати в WhatsApp і Facebook Messenger.

Проєкт розкритикували в G7 і сенаті США. На думку "сімки", приватні компанії не можна наділяти тими самими правами, що і держави, зокрема правом емітувати валюту. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram