ГоловнаСвіт

Трамп погодиться співпрацювати зі слідством щодо імпічменту, якщо демократи дадуть права його представникам

Трамп поскаржився, що не може залучити юристів і позбавлений права слова в цьому розслідуванні.

Трамп погодиться співпрацювати зі слідством щодо імпічменту, якщо демократи дадуть права його представникам
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що погодиться співпрацювати зі слідством щодо імпічменту в тому випадку, якщо демократи дадуть права його представникам. Про це Трамп заявив журналістам у Білому домі, повідомляють "Укрінформ".

Раніше лідер США відмовився співпрацювати зі слідством через те, що Палата представників нібито проводить проти нього несправедливе розслідування за власними правилами.

"Демократи поводилися дуже кепсько з президентом і Республіканською партією, дуже несправедливо. Через те, що в них невелика більшість у Палаті представників, вони змінили правила, вони не дали нам ніякої можливості грати за справедливими правилами", - зазначив Трамп.

Він також поскаржився, що не може залучити юристів і позбавлений права слова. "По суті, ти нічого не можеш зробити", - підкреслив він.

Трамп ще раз зазначив, що його бесіда з Зеленським 25 липня була "чудовою".

Відповідаючи на запитання, чи погодиться зрештою Білий дім на співпрацю зі слідством, Трамп сказав: "Так, але якщо демократи дадуть нам права".

Нагадаємо, в США вибухнув гучний політичний скандал у зв'язку з телефонною розмовою Трампа і президента України Володимира Зеленського 25 липня. Під час бесіди Трамп намагався змусити Київ почати розслідування стосовно його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року - Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

24 вересня Пелосі оголосила про підготовку процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього кроку послужив саме скандал навколо бесіди двох президентів. Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США в порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

25 вересня Білий дім оприлюднив телефонну розмову Трампа з Зеленським. Стенограма не є дослівною, а була складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

10 жовтня повідомляли, що Байден уперше закликав до імпічменту Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram