ГоловнаСвіт

Призначено нового гендиректора Nissan

Макото Усіда змінить на цій посаді нинішнього CEO Хірото Саікаву.

Призначено нового гендиректора Nissan

Новим гендиректором Nissan Motor Co. призначений 53-річний Макото Усіда, що обіймає зараз посаду старшого віцепрезидента Nissan, а також президента Dongfeng Motor Co.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресслужбу компанії.

Усіда змінить на цій посаді нинішнього CEO Хірото Саїкаву, який ухвалив рішення про відставку у вересні.

"Рада директорів дійшла висновку, що Усіда є правильним лідером, який зможе просунути бізнес вперед", - йдеться в пресрелізі. Рада директорів Nissan очікує, що Усіда "сфокусується на відновленні бізнесу і пожвавленні компанії".

Зазначається, що новому гендиректору доведеться вирішити низку серйозних проблем, включаючи падіння прибутку, а також провести реструктуризацію бізнесу і впоратися з наслідками численних скандалів, зокрема, скандалу навколо ексглави Nissan Карлоса Гона.

Рада директорів Nissan також призначила головним операційним директором Nissan нинішнього CОО Mitsubishi Motors Corp. Ашвані Гупту. Заступником COO стане старший віцепрезидент Nissan Юн Секі, зазначають в компанії.

Всі призначення набудуть чинності не пізніше 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, попередній гендиректор Nissan Саїкава пішов у відставку 16 вересня на тлі скандалу із завищенням його винагороди. Аудиторська перевірка в Nissan виявила неправомірне завищення суми винагороди, отриманої Саїкавою і низкою інших керівників компанії. Йдеться про програму заохочення, в якій винагорода топменеджерів прив'язана до збільшення вартості акцій компанії за певний період часу. Перевірка виявила, що винагороду Саїкави було завищено на 47 млн єн ($443 тис.).

Саїкава визнав, що розмір виплат був завищений, проте не заперечує своєї участі у схемі, що дозволила накрутити суму винагороди. Також він пообіцяв повернути частину винагороди.

Саїкава обійняв посаду глави Nissan після відставки Карлоса Гона, звинуваченого в заниженні отриманої від Nissan винагороди в регуляторній звітності і в незаконному привласненні коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram