ГоловнаСвіт

Конгрес запросив у Білого дому і Пентагону документи про військову допомогу Україні

Повістки отримали міністр оборони і голова одного з управлінь адміністрації Трампа.

Конгрес запросив у Білого дому і Пентагону документи про військову допомогу Україні
Фото: Wiki

Демократи нижньої палати Конгресу США в рамках процедури імпічменту запросили у Білого дому і Пентагону документи, які стосуються рішення Дональда Трампа затримати військову допомогу Україні.

Про це пише американське видання The Hill.

Листи направлені міністрові оборони США Мару Есперо і виконувачу обов'язків глави Адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассела Воту.

"Повістка, що додається, витребує документи, які необхідні комітетам, щоб вивчити послідовність подій та причини, що стояли за рішенням Білого дому, затримати вкрай необхідну військову допомогу Україні, яка була схвалена Конгресом США для протидії російській агресії", - йдеться в листах від імені голови комітету з розвідки Адама Шиффа, комітету у закордонних справах Еліота Енгела та комітету з нагляду Елайджі Каммінгса.

Документи повинні бути надані до 15 жовтня.

Конгрес затвердив виділення Україні 250 млн доларів по лінії Пентагону, але в липні 2019 року президент США Дональд Трамп попросив виконувача обов'язків глави апарату Білого дому Міка Малвейні призупинити виділення коштів. Гроші розморозили тільки 11 вересня після численних запитів з Конгресу про причини такого рішення.

У цей же час Трамп і низка американських дипломатів намагалися домогтися від України розслідування проти Хантера Байдена, сина одного з головних політичних конкурентів американського президента.

Раніше подібні повістки були спрямовані держсекретареві США Майку Помпео, адвокату Трампа Руді Джуліані і в.о. глави апарату Білого дому Міку Малвейні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram