ГоловнаСвіт

Міністр оборони і начальник Генштабу відвідали Золоте

Місцеві жителі підтримують розведення військ.

Міністр оборони і начальник Генштабу відвідали Золоте
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Андрій Загороднюк, начальник Генштабу Руслан Хомчак, а також заступник голови Нацполіції Вадим Троян та міністр у справах ветеранів Оксана Коляда відвідали селище Золоте в Луганській області, де заплановано розведення військ. Про це повідомив пресцентр Міноборони.

"Глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в указаному населеному пункті", - сказано в повідомленні.

За результатами цієї поїздки буде створено координаційний центр, завданням якого стане оперативне вирішення всіх проблемних питань і забезпечення безпеки громадян.

Під час розмови з місцевими йшлося про відновлення місцевої інфраструктури, ремонт доріг, медичне і інше забезпечення жителів Золотого. Загороднюк також підтвердив готовність відповідних структур громадянського військового співробітництва Збройних Сил та Нацполіції і активно реалізовувати гуманітарні проєкти з метою поліпшення рівня життя городян.

За словами міністра оборони, місцеві жителі Золотого підтримують розведення військ. "Ми спілкувалися з великою кількістю людей, в тому числі запитали про їхнє ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, які відбуваються. Можу з упевненістю сказати - місцеве населення загалом підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є", - зазначив Загороднюк.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську домовилися про розведення військ в Петровському і Золотому в Луганській області. Розведення мало розпочатися сьогодні, 7 жовтня, проте його перенесли через обстріли.

Тепер необхідно чекати наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил почнеться, але не буде виконуватися, то Збройні Сили України повернуться на свої позиції.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має деякий вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram