ГоловнаСвіт

PayPal відмовилася брати участь у проєкті Facebook зі створення криптовалюти

Запуск криптовалюти запланували на 2020 рік.

PayPal відмовилася брати участь у проєкті Facebook зі створення криптовалюти
PayPal отказалась участвовать в проекте Facebook по созданию криптовалюты
Фото: EPA/UPG

Міжнародна платіжна система PayPal вийшла з асоціації проєкту Facebook зі створення криптовалюти Libra.

У листі, з яким ознайомилося агентство Bloomberg, рішення пояснюється бажанням PayPal зосередитися на власних завданнях.

За даними видання, відмова від участі в проєкті ґрунтується також на тому, що до Libra Associations є певні запитання в американських регуляторів, з якими у компанії досі були хороші стосунки.

Рішення PayPal про вихід з проєкту цікаве тим, що Девід Маркус, керівник проєкту Facebook зі створення криптовалюти, раніше був президентом PayPal.

Крім того, вихід PayPal може негативно позначитися на подальшому розвитку проєкту зі створення криптовалюти, оскільки у ньому були залучені низка її співробітників.

У самій Libra Associations підтвердили відхід PayPal, вказавши, що новий проєкт спочатку був непростим і кожен з його учасників може ухвалити рішення про участь в ньому, виходячи з власних уподобань.

Нагадаємо, компанія Facebook планує запуск нової глобальної криптовалюти під назвою Libra в першій половині 2020 року. До складу засновників проєкту увійшли 28 компаній. Раніше проти її створення виступили Франція і Німеччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram