ГоловнаСвіт

Стало відомо про другого інформатора розмови Трампа з Зеленським

Новий свідок нібито має більш точну інформацію у цій справі.

Стало відомо про другого інформатора розмови Трампа з Зеленським
Фото: telegraph.co.uk

Другий співробітник американської розвідки може дати свідчення у справі про можливу спробу тиску президента Сполучених Штатів Дональда Трампа на українського лідера Володимира Зеленського. 

Газета New York Times стверджує, що у цього інформатора є більш точна інформація у цій справі, ніж у першого свідка, який надав дані членам Ради національної безпеки.

Відомо, що новий свідок вже спілкувався з генеральним інспектором розвідспільноти США Майклом Аткінсоном і заявив останньому, що наявні у нього дані базуються на розмовах з цілою низкою чиновників Білого дому. Водночас наразі невідомо, що саме нового інформатор розповів Аткінсону.

Особу першого інформатора досі не називають.

Ймовірно, він є співробітником ЦРУ. В адміністрації Дональда Трампа водночас вказують, що свідок має лише інформацією, отриману з третіх рук, і вимагають вказати, хто саме є першоджерелом.

Нагадаємо, співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа з Зеленським в липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, що стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з вірогідних суперників на виборах в 2020 році, і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

У Білому домі у відповідь опублікували стенограму розмови з президентом України. Згідно з представленою розшифровкою, Трамп дійсно говорив про справу Байдена-молодшого, проте питання відновлення військової допомоги не згадувалося.

На цій підставі Палата представників Конгресу США ввечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram