ГоловнаСвіт

МЗС Британії привітало підписання "формули Штайнмаєра"

Держміністр з питань Європи і США назвав це "обнадійливим кроком".

МЗС Британії привітало підписання "формули Штайнмаєра"
Фото: PinArt

Міністерство закордонних справ Великобританії підтримало підписання "формули Штайнмаєра" як частини врегулювання конфлікту на сході України.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на британське МЗС.

Державний міністр Британії з питань Європи і США Крістофер Пінчер назвав це "обнадійливим кроком" і вказав на "очевидну прихильність президента України Володимира Зеленського до пошуку дипломатичного рішення".

Він також підкреслив, що Лондон підтримує вимоги Києва щодо дотримання низки умов проведення місцевих виборів на сході України.

"До них належать всеосяжне припинення вогню, виведення іноземних військ і безперешкодний доступ міжнародних спостерігачів за виборами і ЗМІ ... Тепер Росія повинна зіграти свою роль для припинення конфлікту, негайно припинити підтримувати сепаратистів і виконувати свої зобов'язання за Мінськими угодами", - зазначив британський держміністр.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську представники України, Росії, ОБСЄ і ватажки терористів Донбасу підписали "формулу Штайнмаєра". Після цього прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що найближчим часом може відбутися саміт у "нормандському форматі".

Формула передбачає набуття чинності особливого статусу для Донбасу в день позачергових місцевих виборів на тимчасовій основі. Закон продовжить діяти на постійній основі, в разі якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде заявлено про демократичність виборів, що відбулися.

Проти реалізації виступила низка українських політсил, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram