ГоловнаСвіт

Бомбардувальник часів Другої світової розбився в США

Повідомляють щонайменше про двох загиблих і 12 поранених.

Бомбардувальник Boeing B-17G Flying Fortress розбився в районі аеропорту Бредлі в американському штаті Коннектикут під час посадки, передає ВВС.

У повідомленні аеропорту кажуть, що літак належав фонду Collings Foundation.

Фото: fineartamerica.com

Федеральна авіаційна адміністрація США повідомила: літак, який розбився - це B-17. Він упав під час посадки.

Повідомляють щонайменше про двох загиблих і 12 поранених, яких направили в лікарні.

Collings Foundation займається відновленням і підтримкою старовинної техніки, включаючи літаки. У колекції фонду було два дальні стратегічні бомбардувальники, в тому числі "Літаюча фортеця".

"Це B-17G з номером 44-83575, побудований 7 квітня 1945 року. Він не брав участі в боях Другої світової війни. Літак використовувала служба порятунку на морі, на початку 1950-х його використовували для контролю за ядерними випробуваннями, до середини 1980-х років він гасив пожежі", - йдеться в повідомленні.

Літак пережив дві аварії, після яких його відновлювали до льотного стану.

Реставратори фонду відновили його у вигляді бомбардувальника, імітувавши забарвлення відомого бомбардувальника з власним ім'ям "Nine-O-Nine", який воював у складі 91-ї бомбардувальної групи 8-ї повітряної армії ВПС США. Цей літак пережив війну, прославившись тим, що жоден член його екіпажу не загинув.

З 1936-го по 1945 рік було побудовано більш ніж 12 тисяч машин. Усього в світі існує близько десятка бомбардувальників B-17G Flying Fortress у льотному стані.

2 жовтня 2019 року один із решти B-17 розбився - також у штаті Коннектикут. Він зазнав аварії під час посадки і врізався в ангар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram