ГоловнаСвіт

Поліція Гонконга вперше застосувала бойові патрони на мітингу

Офіцер під прикриттям вистрілив у повітря.

Поліція Гонконга вперше застосувала бойові патрони на мітингу
Полиция Гонконга впервые применила боевые патроны на митинге
Фото: EPA/UPG

У Гонконзі в неділю, 29 вересня, під час антиурядового протесту поліцейські відкрили стрілянину в повітря бойовими патронами. Про це пише South China Morning Post.

Повідомляється, що офіцер під прикриттям вистрілив у повітря близько майданчика Саутхорн на Джонстон-роуд, але мета, за даними видання, залишається незрозумілою. Пізніше джерело підтвердило, що в інциденті зі стріляниною перебували чотири співробітники місцевої поліції під прикриттям.

Вказується, що поліцейські піддалися "жорстоким нападам з боку демонстрантів", перш ніж вистрілити в повітря. Також повідомляється, що з боку поліції по протестувальниках двічі був випущений сльозогінний газ.

Цього ж дня поліція використовувала для розгону акцій протесту гумові кулі і водомети.

Як пише Reuters, для захисту своїх позицій протестувальники використовують сміттєві баки, візки та інші металеві предмети, з яких роблять барикади.

Відзначається, що повідомлень про серйозні травми з боку активістів і правоохоронців немає.

Нагадаємо, з червня в Гонконзі проходять багатотисячні акції протесту, учасники яких спочатку виступали проти планів уряду дозволити видачу передбачуваних правопорушників владі Китаю. Пізніше вони стали вимагати проведення демократичних реформ, введення загального виборчого права і відставки глави адміністрації Гонконга Керрі Лам. Крім того, демонстранти закликають до незалежного розслідування випадків поліцейського насильства на колишніх акціях.

Спеціальний адміністративний район Гонконг є частиною Китаю з 1997 року. До 2047 Гонконгу гарантовані широкі спеціальні права, серед яких - свобода преси, зібрань і висловлення думок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram