ГоловнаСвіт

Формувати уряд Ізраїлю буде Нетаньяху

На думку президента, у експрем'єра більше шансів впоратися з покладеною на нього місією.

Формувати уряд Ізраїлю буде Нетаньяху
Фото: newsru.co.il

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін видав мандант на формування уряду Біньяміну Нетаньяху.

Про це повідомляє newsru.co.il за результатами зустрічі Реувена Рівліна з лідерами двох найбільших парламентських фракцій в Кнесеті 22-го скликання лідером партії "Лікуд" Біньяміном Нетаньяху і опозиційної "Кахоль Лаван" Бені Ганцем.

Президент оголосив, що мандат на формування уряду першим отримає Нетаньяху, оскільки він має більше шансів впоратися з покладеною на нього місією.

"Поки не буде реального бажання йти на компроміси, уряду не буде", - заявив президент Ізраїлю.

Нетаньяху, приймаючи мандат з рук президента, заявив, що "ця ситуація вимагає створення уряду національної єдності. Я і Ганц тільки разом зможемо сформувати уряд".

Біньямін Нетаньяху пообіцяв повернути мандат президентові, якщо йому не вдасться сформувати уряд, повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше у вересні на виборах в Ізраїлі з мінімальною перевагою перемогла опозиція. З 120 місць у Кнесеті 33 отримала опозиційна "Кахоль Лаван", 31 - партія чинного прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху "Лікуд".

Це вже другі парламентські вибори в Ізраїлі в поточному році. Перші відбулися в квітні, проте тоді основні конкуренти - права партія Нетаньяху "Лікуд" і ліва опозиційна "Кахоль-Лаван" - отримали однакову кількість місць в Кнесеті, по 35. В результаті прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху не зміг сформувати правлячу коаліцію, і парламент був розпущений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram