ГоловнаСвіт

Дуда і Трамп підписали декларацію про розширення військової співпраці

Документ передбачає збільшення числа американських військових у Польщі до 5,5 тис.

Дуда і Трамп підписали декларацію про розширення військової співпраці
Фото: polskieradio.pl

Президенти Польщі і США Анджей Дуда і Дональд Трамп погодили місце розташування американських військ в Польщі.

Про це йдеться в декларації, підписаній президентами, передає "Польське радіо".

Серед дислокацій - Вроцлав, Ласк і Люблинець, також триває діалог про місце для розгортання американської бронетанкової бригадної бойової групи.

Підписане є детальною специфікацією декларації про оборонну співпрацю від 12 червня цього року, яка підтвердила перебування в Польщі приблизно 4,5 тис. військовослужбовців США і анонсувала розгортання ще приблизно 1 тис.

Центром бойової підготовки для спільного використання збройних сил двох країн обрано місто Дравсько-Поморське. Вроцлав Стаховіце вказано місцем для вантажно-розвантажувальної повітряної бази. Ласк - центром для ескадри дистанційно керованих літаків Військово-повітряних сил США.

Місто Повідз буде штабом повітряної бойової бригади батальйону забезпечення логістичної підтримки і місцем для сил спеціального призначення. Містом розгортання ще одного об'єкта спеціальних сил повинен стати Люблінець, а центром для дивізійного командування і групи підтримки на театрі Сухопутних сил США - Познань.

Крім того, наголошується в декларації, США "ведуть розгорнутий діалог на тему найбільш придатної локації для бронетанкової бригадної бойової групи".

"Штати і Польща поділяють оптимізм щодо погодження місця розташування бригадної бойової групи", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 13 червня президенти Дуда і Трамп у Вашингтоні підписали декларацію про співпрацю у сфері оборони щодо присутності збройних сил США на території Польщі.

Також наприкінці серпня на сході Польщі була створена нова дивізія оперативних військ через загрозу зі сходу - 18-та Механізована дивізія посилилася 1-ю Варшавською бронетанковою бригадою і 21-ю Бригадою підгалянських стрільців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram