ГоловнаСвіт

Екстрадований у США російський хакер, якому загрожувало близько 90 років в'язниці, визнав провину

Тепер звинувачення проситиме для нього 15-20 років позбавлення волі.

Екстрадований у США російський хакер, якому загрожувало близько 90 років в'язниці, визнав провину
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Громадянин Росії 36-річний Андрій Тюрин, якого 2018 року затримали в Грузії і потім екстрадували в США, в окружному суді нью-йоркського району Мангеттен визнав свою провину за звинуваченнями у змові, електронному шахрайстві, незаконних азартних іграх у мережі та хакерській діяльності.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними видання, слідчі чекали на подібний крок з боку обвинуваченого.

"Я визнав себе винуватим за цими пунктами, тому що я дійсно винен", - сказав Тюрин судді Лорі Тейлор Суейн через перекладача.

Росіянинові закидають крадіжку даних у період з 2012-го по 2015 рік у більш ніж 80 млн клієнтів американського фінансового холдингу PMorgan Chase & Co., а також ще цілої низки фінансових компаній, інформаційних ділових видань та інвестиційних фірм.

Спільники Тюрина використовували отриману ним інформацію для розсилки електронних листів з метою незаконного фінансового збагачення. Прокурори зібрали понад 3 тис. сторінок листування в чатах між підозрюваним і його спільниками, заарештованими в Ізраїлі.

Вердикт у справі Тюрина очікується 13 лютого 2020 року. У рамках угоди зі слідством сторона звинувачення, як передбачають, рекомендуватиме обрання йому покарання у вигляді 15-20 років в'язниці. Всього за шістьма пунктами звинувачення йому могло загрожувати близько 92 років в'язниці.

Відзначають, що звинувачення Тюрину було винесено ще в 2015 році, але інформацію про нього офіційно не розголошували до його затримання в Грузії у вересні 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російські хакери впродовж багатьох років намагалися викрасти електронні листи високопоставлених православних християнських фігур у світі, в тому числі Вселенського патріарха Варфоломія. Атаки здійснювало хакерське угруповання Fancy Bear, пов'язане зі спецслужбами Росії.

В українській кіберполіції також заявляли про постійні кібератаки з території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram