ГоловнаСвіт

Жертва "Новачка" має намір відсудити в Росії мільйон фунтів

Чарлі Роулі постраждав від отруєння нервово-паралітичною речовиною в Еймсбері.

Жертва "Новачка" має намір відсудити в Росії мільйон фунтів
Чарли Роули
Фото: mirror.co.uk

Британець Чарлі Роулі, який постраждав від отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок", планує подати до суду на Росію і вимагати виплатити як компенсацію мільйон фунтів.

З цією метою Роулі, що після отруєння був 10 днів у комі, найняв адвоката, передає DW.

"Це (отруєння, - ред.) дуже сильно вплинуло на моє життя. Я хочу добитися справедливості", - цитує його в неділю, 22 вересня, британська газета The Daily Mirror.

44-річна Дон Стерджесс, подруга Роулі, у липні 2018 року померла внаслідок того ж отруєння.

"Роулі і Стерджесс стали безневинними жертвами, що потрапили під "перехресний вогонь" отруєнь у Солсбері, які потрясли все суспільство. Чарлі й далі страждає від серйозних побічних ефектів від отрути, яка опинився в його організмі, але його найбільше занепокоєння - розкриття правди про те, що справді сталося", - заявив Патрік Магуайр, адвокат британця.

Стерджесс померла через тиждень після того, як Роулі подарував їй знайдений флакон з "Новачком", замаскований під дорогі парфуми. Сам Роулі після виходу з коми переніс інсульт і менінгіт.

Події в Еймсбері відбулися через кілька місяців після отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Міста лежать недалеко одне від одного.

Лондон звинувачує в обох отруєннях Росію. У Москві категорично заперечують свою причетність до цих злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram