ГоловнаСвіт

Міністр оборони РФ заявив, що "навіть думати не хоче" про війну з Україною

"Колись "екстремістів" в Україні все одно доведеться зупиняти".

Міністр оборони РФ заявив, що "навіть думати не хоче" про війну з Україною
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що "навіть думати не хоче" про можливість військового зіткнення армій РФ і України. Про це він сказав в інтерв'ю "Московскому комсомольцу". 

Журналіст запитав міністра про те, що в Україні часто лунають думки про "тріумфальний в'їзд у Москву на танковій броні", після чого уточнив про можливість прямого військового зіткнення між арміями України і Росії.

"Навіть думати про це не хочу. Маю велику надію, що в українського народу і української влади вистачить волі, сил і можливостей остудити гарячі голови, які закликають до такої дурості і божевільного сюжету. Колись "екстремістів" в Україні все одно доведеться зупиняти. Шкода тільки, що це не було зроблено раніше", - відповів Шойгу.

Він також розповів про своє українське коріння, а також висловив сподівання, що стосунки між країнами в майбутньому покращаться.

"Але повернуся до вашого питання. Українці - братній народ. Мої родичі за лінією мами - з України. Там похований мій дід. У Велику Вітчизняну мама пережила там окупацію. З України мамині брати пішли на фронт. І, до речі, хрещений я був у 5-річному віці в одному з храмів міста Стаханов Луганської області. І я абсолютно переконаний, що з українським народом ми будемо жити в мирі і добросусідстві. Час для цього, я впевнений, настане", - висловився міністр оборони РФ.

Нагадаємо, раніше Шойгу заявив, що Росія нарощує військову присутність в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram