ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія готова розцінити напад на Saudi Aramco як акт війни

Ер-Ріяд чекає результатів розслідування причетності Ірану до ударів.

Саудівська Аравія готова розцінити напад на Saudi Aramco як акт війни
Пожар на нефтеперерабатывающем заводе после атаки беспилотниками
Фото: http://english.alarabiya.net

Держміністр Саудівської Аравії у закордонних справах Адель аль-Джубейр заявив, що в разі доведення вагомої участі Тегерана в атаці на підприємства Saudi Aramco, Ер-Ріяд розцінить це як військову дію. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"Ми поклали провину на Іран, оскільки запущені з Саудівської Аравії літаки і ракети були іранського виробництва", - сказав аль-Джубейр.

"Але вчинення атаки з вашої [Ірану] території, якщо це дійсно саме так, ставить нас в іншу позицію. Це [напад] буде розцінено як акт війни", - заявив міністр.

Раніше він повідомив журналістам, що зараз Ер-Ріяд чекає результатів розслідування нападу, і що Саудівська Аравія запропонувала представникам міжнародної спільноти приєднатися до розгляду.

Також Адель аль-Джубейр заявив британському каналу Sky News, що його країна готова зробити все необхідне для захисту від загроз з Ірану.

Він наголосив, що Ер-Ріяд готовий зробити все можливе для запобігання військового конфлікту.

Нагадаємо, 14 вересня підприємства Saudi Aramco зазнали атаки безпілотниками. Зокрема, був атакований найбільший у світі нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в цьому Іран. Тегеран звинувачення відкидає.

Раніше повідомлялося, що Трамп схвалив введення додаткових військ до Саудівської Аравії. У суботу в Перську затоку вирушив американський есмінець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram