ГоловнаСвіт

Іран заявив про небезпеку присутності іноземних сил у Перській затоці

Рухані планує обговорити це питання на сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Іран заявив про небезпеку присутності іноземних сил у Перській затоці
Хасан Рухани

Іран вважає, що присутність іноземних сил у Перській затоці може створити проблеми для безпеки регіону, а також для енергетичної безпеки. Про це заявив у неділю, 22 вересня, президент Ірану Хасан Рухані, передає Интерфакс.

Лідер Ірану пообіцяв наступного тижня представити в ООН розроблений в Тегерані план гарантування безпеки в Перській затоці і Ормузській протоці.

Як очікується, Рухані повинен вирушити в Нью-Йорк у понеділок.

Наступного тижня в Нью-Йорку відбудеться засідання 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, в якій планує взяти участь і президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вчора Трамп схвалив відправлення на Близький Схід додаткових військ.

Глава Міноборони США Марк Еспер пояснив, що таке рішення глава держави ухвалив у відповідь на запити про підкріплення з боку Саудівської Аравії і ОАЕ.

Рішення про відправлення додаткових сил у близькосхідний регіон США ухвалили незабаром після здійсненої за допомогою безпілотників і крилатих ракет атаки на нафтові об'єкти Саудівської Аравії. Відповідальність за неї взяли на себе єменські бунтівники-хусити. Однак США вважають, що насправді за нападом стоїть Іран. У Тегерані відкидають ці звинувачення.

Також вчора повідомлялося, що США відправили в Перську затоку есмінець USS Nitze ("Нітце"), оснащений системою протиракетної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram