ГоловнаСвіт

Єменські хусити попередили про нові атаки по цілях у Саудівській Аравії

Удари нібито готує Іран.

Єменські хусити попередили про нові атаки по цілях у Саудівській Аравії
Нефтепровод на месторождении Хураис, Саудовская Аравия.
Фото: EPA/UPG

Іран готується до завдання нових ударів по цілях в Саудівській Аравії, про що поінформували іноземних дипломатів деякі лідери єменських повстанців-хуситів, пише газета The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що частина лідерів хуситів "підняла тривогу про можливу нову атаку після того, як потрапила під тиск з боку Ірану, що вимагає від них відіграти в цьому свою роль".

І хоча заяви хуситів сприймаються на Заході з часткою скептицизму, "США і Саудівська Аравія отримали цю інформацію від джерел, яких інформували хусити", Саудівська Аравія у зв'язку з цим активізувала заходи безпеки.

Представник хуситів Мохаммед Абдул Салам спростував, що будь-яке попередження іноземним дипломатам про потенційні іранські атаки поширювалося.

Водночас, видання пояснює можливість витоку інформації тим, що в керівництві хуситів виникли суперечності щодо того, наскільки серйозно варто покладатися на Іран.

Нагадаємо, 14 вересня підприємства Saudi Aramco зазнали атаки. Зокрема, був атакований найбільший у світі нафтопереробний комплекс, розташований на сході країни. Це призвело до скорочення видобутку нафти в Саудівській Аравії вдвічі.

Відповідальність за напад взяли на себе єменські повстанці-хусити, проте США засумнівалися в їх причетності і звинуватили в тому, що трапилося, іранську владу. Тегеран відкидає ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram