ГоловнаСвіт

На акції "жовтих жилетів" у Парижі затримали понад 100 людей

Поліція застосувала сльозогінний газ проти групи демонстрантів.

На акції "жовтих жилетів" у Парижі затримали понад 100 людей
Фото: EPA\UPG

Понад сто демонстрантів були затримані в Парижі в суботу під час антиурядової акції "жовтих жилетів". Про це повідомляє Європравда з посиланням на французькі ЗМІ.

За даними поліції Парижа, на цей час затримано 106 учасників протесту, а також оштрафовані щонайменше 104 людини. Примітно, що більшість демонстрантів не носили жилети.

У французькій столиці сьогодні на вулиці вийшли близько 7000 поліцейських, влада побоюється, що "жовті жилети" можуть влаштувати сутички з учасниками маршу проти зміни клімату.

За інформацією телеканалу BFM, поліція застосувала сльозогінний газ проти групи демонстрантів, які рухалися на акцію протесту на Єлисейські поля.

У п'ятницю президент Еммануель Макрон сказав, що це добре, що люди можуть висловити свою думку, але попросив, щоб протести проходили "спокійно".

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" проходять у Франції з листопада 2018 року - як правило, у вихідні дні. Майже з самого початку вони супроводжувалися зіткненнями з поліцією, актами насильства і вандалізму. Спочатку мітингувальники виступали проти введення податку, який міг привести до подорожчання бензину, і вимагали підвищення мінімальної зарплати.

Після того як уряд затвердив мораторій на підвищення паливного податку і пішов на низку інших поступок, демонстранти стали протестувати загалом проти реформ уряду і президента Макрона. 

25 квітня глава держави в телезверненні до народу пообіцяв, зокрема, знизити податки для середнього класу і полегшити проведення референдумів. Однак акції після цього не закінчилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram