ГоловнаСвіт

Трамп схвалив введення додаткових військ до Саудівської Аравії

Точне число військових не повідомляється.

Трамп схвалив введення додаткових військ до Саудівської Аравії
Марк Эспер
Фото: newsader.com

Президент США Дональд Трамп схвалив відправку американських військ для зміцнення безпеки Саудівської Аравії. Про це в п'ятницю, 20 вересня, під час брифінгу повідомив міністр оборони США Марк Еспер, передає Голос Америки.

Пентагон повідомив, що мова йде про перекидання обмеженої кількості військ, які будуть вирішувати, в першу чергу, оборонні завдання. Американські війська зосередяться на повітряній і протиракетній обороні.

За словами Еспера, розгортання додаткового контингенту в регіоні відбудеться в найближчі дні.

Генерал Джозеф Данфорд, глава Об'єднаного комітету начальників штабів, заявив, що чисельність контингенту не досягне тисяч, але не надав іншої інформації.

Це рішення прийнято після атаки на об'єкти саудівської нафтової інфраструктури, винними в яких США вважають Іран. За словами Еспера, зброю, за допомогою якої була здійснена атака, було вироблено в Ірані.

Нагадаємо, 14 вересня офіційний представник МВС Саудівської Аравії повідомив про пожежі на двох заводах національної нафтової компанії Saudi Aramco, що почалися в результаті атаки безпілотників. Відповідальність за напад взяло на себе дружнє до Ірану збройне угруповання єменських повстанців-хуситів.

Ер-Ріяд пізніше заявив, що напад було скоєно не з єменської території, а з півночі. Представник саудівського міністерства оборони Туркі аль-Малікі заявив, що інцидент, "поза всякими сумнівами", стався за підтримки Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram