ГоловнаСвіт

На виборах в Ізраїлі з мінімальною перевагою перемогла опозиція

Офіційні підсумки ще не підбили через дільниці, де були зафіксовані порушення.

На виборах в Ізраїлі з мінімальною перевагою перемогла опозиція
Премьер-министр Израиля и председатель партии "Ликуд" Биньямин Нетаньяху приветствует сторонников после окончания голосования в
Фото: EPA/UPG

В Ізраїлі оприлюднили результати підрахунку 99,9% голосів на парламентських виборах. Про це повідомляє сайт виборчої комісії.

У підсумки виборів не включені 15 виборчих дільниць, де були зафіксовані порушення, тому результати поки що не оголошені офіційно. Проте, за результатами підрахунку, із 120 місць в Кнесеті 33 забирає опозиційна "Кахоль Лаван", 31 - партія чинного прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу "Лікуд". "Арабський спільний список" отримає 13 місць, ШАС - 9, НДІ - 8, "Яхадут А-Тора" - 8, "Яміна" - 7, "Авода-Гешер" - 6, "Мерец" - 5.

Всього на виборах проголосували майже 4,5 млн виборців, електоральний бар'єр становив 144 тис. голосів. Також повідомляється, що 120 тис. виборців проголосували за партії, який не пройшли в Кнесет.

Центральна виборча комісія Ізраїлю ще розглядає окремі порушення. Зокрема, на одній дільниці зафіксована спроба підробити бюлетені, ще кілька були закриті через заворушення.

У неділю президент Реувен Рівлін почне раунд консультацій для формування уряду, першим до нього прийде переможець виборів "Кахоль Лаван".

Це вже другі парламентські вибори в Ізраїлі цього року. Перші відбулися в квітні, проте тоді основні конкуренти - права партія Нетаньягу "Лікуд" і ліва опозиційна "Кахоль-Лаван" - отримали однакову кількість місць у Кнесеті, по 35. У результаті прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу не зміг сформувати правлячу коаліцію і парламент був розпущений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram