ГоловнаСвіт

Якутського шамана, який відправився в Москву "виганяти Путіна", затримала поліція

Габишеву дозволили дійти тільки до Байкалу.

Якутського шамана, який відправився в Москву "виганяти Путіна", затримала поліція
Александр Габышев (справа) на пути в Москву
Фото: Youtube

Якутського шамана Олександра Габишева, який пів року тому пішки вирушив до Москви "виганяти Путіна", затримала поліція на кордоні Бурятії та Іркутської області. Це більш ніж 4 тисячі кілометрів від столиці Росії.

За даними видання Znak.com, уранці 19 вересня "приїхали два автобуси з поліцією, скрутили [шамана], завантажили разом з візком і відвезли в бік Улан-Уде".

"Траса була перекрита спецслужбами зі зброєю. Вони швидко оточили наш табір і прямо до намету шамана. Їх було кілька десятків людей на багатьох машинах. Увірвалися і повалили його на землю великим натовпом", - розповів у відео на Youtube один із прихильників шамана.

Затримання відбулося біля селища Видріно в районі федеральної траси, якою шаман ішов до столиці, коли він зупинився на ночівлю табором. Стосовно Габишева можуть порушити справу за статтею 282.1 Кримінального кодексу РФ про організацію екстремістського співтовариства.

Раніше затримання прихильників шамана вилилося в стихійні акції протесту в Улан-Уде, на яких пізніше почали звучати політичні гасла.

Якутський шаман Олександр Габишев уже шість місяців іде уздовж далекосхідних трас у бік Москви, звідки в 2021 році має намір вигнати Володимира Путіна. Він вважає президента Росії породженням темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаманові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram