ГоловнаСвіт

Військові США підтвердили справжність відео з НЛО

На опублікованому відео запис іде в інфрачервоному режимі.

Військові США підтвердили справжність відео з НЛО
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Представник Військово-морського флоту США вперше підтвердив, що відеозапис невпізнаного летючого об'єкта, зроблений 2015 року пілотом, є справжнім. Він також уточнив, що в Пентагоні досі не можуть визначити природу зображеного на кадрах явища.

Про це повідомляють провідні світові ЗМІ з посиланням на сайт The Black Vault, присвячений розсекреченим документам американської адміністрації, передає ВВС.

Йдеться про відео під кодовою назвою GO FAST, опубліковане групою дослідників To The Stars Academy of Arts & Science і газетою New York Times. Крім нього, існують ще два схожі відеозаписи, нібито розсекречені Пентагоном у серпні 2017 року.

"ВМФ характеризує об'єкти, зафіксовані на цих відеозаписах, як невпізнані повітряні явища", - заявив виданню Джозеф Гредішер, прессекретар голови розвідки ВМФ США Меттью Кохлера.

Ці слова зовсім не означають, що на опублікованих кадрах зображена летюча тарілка чи будь-яке інше повітряне судно позаземного походження - або що навіть ВМФ вважає об'єкт таким. Це лише визнання того, що сили ВМФ США не змогли ідентифікувати повітряне явище і воно потрапило в категорію невпізнаних.

Спіймати стрімкий об'єкт і зафіксувати камеру на ньому вдалося лише з третьої спроби. Після чого ми чуємо розмову між пілотами.

- Воу! Впіймав!

- Що за дідько?!

- Вау! Хлопче, що це таке? Ти подивися, як воно летить!

Відеозапис GO FAST зробив палубний винищувач-бомбардувальник F/A-18 Super Hornet, оснащений мультисенсорною електрооптичною прицільною системою AN/ASQ- 228, до складу якої входять кілька камер, далекомір і лазерний трекер.

Знімати камера може як у звичайному видимому діапазоні, так і в середній інфрачервоній ділянці спектра - у високій розподільчій здатності. На опублікованому відео запис іде в інфрачервоному режимі.

Активісти To The Stars Academy звертають увагу на те, що в невпізнаного об'єкта немає шлейфу газів і не можна роздивитися крила - хоча на такій відстані їх має бути видно, навіть якщо це була крилата ракета.

Точні дату і місце зйомки, а також іншу додаткову інформацію вилучило джерело, котре надало всі три відеозаписи - у To The Stars Academy наполягають, що це був Пентагон.

Однак прессекретар голови розвідки ВМФ спростував цю інформацію і заявив, що насправді жодного з трьох відеозаписів не розсекречували і він не призначався для публічного перегляду.

Раніше представники американського військового відомства вже робили аналогічні заяви.

Нагадаємо, Гілларі Клінтон обіцяла виборцям, що в разі обрання її президентом США розсекретить дані про НЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram