ГоловнаСвіт

Російські агенти намагалися зламати систему ФБР, - ЗМІ

Названо причину видворення з США 35 російських дипломатів у 2016 році.

Російські агенти намагалися зламати систему ФБР, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Російські агенти намагалися зламати систему зв'язку Федерального бюро розслідувань США, починаючи з 2010 року, щоб перешкодити бюро у відстеженні російських шпигунів у Сполучених Штатах.

Про це повідомив Yahoo News, посилаючись на інформацію від колишніх контррозвідників США.

Через напади розвідувальне співтовариство в США почало підозрювати про роботу російського агента всередині служб, а росіяни могли уникати спостереження і отримувати внутрішню інформацію ФБР, пише Голос Америки.

Росіяни також змогли зламати допоміжні канали зв'язку, які використовувало ФБР, що бюро сприйняло дуже серйозно, повідомляє видання з посиланням на інформацію від колишнього чиновника американської контррозвідки.

Саме через ці хакерські атаки адміністрація Барака Обами видворила 35 російських дипломатів і закрила два дипломатичні представництва в грудні 2016 року. Тоді видворення дипломатів пов'язувалося із вжиттям заходів за втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

У грудні 2016 року Сполучені Штати наклали санкції на високопоставлених керівників Федеральної служби безпеки та Головного розвідувального управління Росії. Санкції також спрямовані проти низки росіян і російських компаній, причетних до розвідувальної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram