ГоловнаСвіт

Дефіцит бюджету в США перевищив 1 трлн доларів

Такої високої позначки дефіцит американського держбюджету досяг вперше за останні десять років.

Дефіцит бюджету в США перевищив 1 трлн доларів
Фото: Depositphotos/Elnul

У Сполучених Штатах Америки дефіцит держбюджету вперше за останні десять років перевищив один трильйон доларів. За період з жовтня 2018 року до кінця серпня 2019 року обсяг дефіциту зріс у річному обчисленні на 19 відсотків.

Про це повідомило міністерство фінансів США в п'ятницю, 13 вересня, передає DW.

За даними відомства, доходи цього фінансового року, що закінчується 30 вересня, збільшилися на 3% і становили понад 3 трильйони доларів. Водночас витрати за той самий період перевищили 4,15 трлн доларів.

Гігантський прибуток бюджет США отримав за рахунок стягнення митних зборів. В результаті торговельних конфліктів з Китаєм та іншими країнами США поповнили казну на 66 млрд доларів (плюс 73%). Водночас експерти попереджають, що через гігантський дефіцит економіка США до кінця 2020 року може зануритися в безодню кризи.

Напередодні повідомлялося, що адміністрація Трампа розблокувала військову допомогу Україні. Мова йде про $250 млн з бюджету Пентагону, $115 млн за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також $26,5 млн за цією самою програмою з бюджету 2018 року.

Передбачені в держбюджеті кошти повинні бути використані до 30 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram