ГоловнаСвіт

Верховний суд США дозволив Трампу відмовляти в притулку мігрантам з Мексики

Мігранти повинні спочатку попросити притулок у третій країні, через яку вони добиралися в Штати.

Верховний суд США дозволив Трампу відмовляти в притулку мігрантам з Мексики
Колонна мигрантов из Центральной Америки продолжает движение в сторону США
Фото: EPA\UPG

Верховний суд США задовольнив прохання адміністрації президента Дональда Трампа про повне застосування нового правила, яке обмежує клопотання про надання притулку іммігрантами на кордоні США і Мексики. Правило є ключовим елементом жорсткої імміграційної політики Трампа, пише Reuters.

Правило вимагає, щоб більшість іммігрантів, які хочуть отримати притулок, спочатку шукали притулок у третій країні, через яку вони подорожували по шляху до Сполучених Штатів. Ця вимога може набути чинності, оскільки судові процеси, які оскаржують його законність, тривають.

Рішення суду дало Трампу перемогу тоді, як більша частина його імміграційної програми була зірвана нижчими судами.

Американський союз громадянських свобод, який оскаржує політику адміністрації в федеральному суді, заявив, що вона порушує імміграційне законодавство США, і звинуватили адміністрацію в недотриманні правильного судового процесу під час затвердження правила, яке було оголошено 15 липня.

Через вісім днів після того, як правило набуло чинності в липні, окружний суддя США Джон Джон Тігар видав національну заборону, що забороняє його застосування.

Нагадаємо, Трамп ініціював будівництво стіни на кордоні з Мексикою, його протистояння з Конгресом з цього питання призвело до 30-денного "шатдауну" урядових органів на початку цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram